17. července 2011

Hodnocení TMA - medieval RPG od Mary

TMA - medieval RPG*****

Autor : Robin, Archie

http://the-middle-ages.blog.cz/

Hodnocení od správce RPGblogy:

Design:

Design se mi líbí a odpovídá tématu RPG. je vyveden v příjemných barvách a není nepříjmený na očí. Záhlaví je velmi pěkné. Co se týče menu, tak to je přehledné. Hned nahoře najdete aktuální informace a pod tím spoustu zajímavých věcí. Zajíavá v menu je například mapka s okolím, kde se RPG hraje.

Jak často hráči RPG hrají:

Seznam postav je celkem obsáhlý. Přihlásit se mžete buď jako vesničan, voják nebo žebrák. V tuto chvíli mají zřejmě dost šlechticů a psanců (jak je uvedeno přímo v registraci). Hrát se dá v několika místnostech. na rozcestí si vyberete, že chcete jít například do "Nottinghamu" a pak se vám zobrazí, kam všude se tam dá jít. Vždy je tam k místu obrázek a pak je tam napsáno, kdo tam smí vstoupit. Například do hradu smí pouze šerif a ti, co k němu patří. Naopak do podhradí smí všichni. Pokud jde o hraní, tak jsem snad nenašla žádnou místnost, kde by nebylo několik příspěvků. Hráči zřejmě hrají velmi často. Pokud jde o místnosti, chtěla bych pak ještě pochválit obrázky, kde většina jich je opravdu pěkných. Někde ale obrázek chybí (například v kostele) a tam bych doporučila nějaký vložit, jelikož ta kniha pak vypadá smutněji, v porovnání s ostatními místy.

Aktivnost autora blogu:

Není pochyb o tom, že by se autoři o RPG nestarali. Design je pěkně upravený a články píší poměrně často. Dalším plusem je třeba RPG zpravodaj, který je v tuto chvíli už devátý a kde hráči naleznou jakési shrnutí aktuální situace, což je podle mě velmi šikovné. Dále se mi líbí, že je dobře postáráno i o nové hráče, kteří se prostřednictvím "Průvodce Tmou" seznámí s tímto RPG blogem. Pak se také mohou dozvědět "Co je TMA?", na což naleznou odkaz v menu. Pokud jde o registraci, autoři si také dali práci, aby stručně a jasně vysvětlili, co v každém z bodů registrace po nováčcích vlastně chtějí. Mrkněte se sami. Prostě a jednoduše - rpg neodbývají.

Možnosti RPG:

Tak pokud jde o možnosti, bylo by asi nejlepší, kdybyste si sami proklikali stránky. Možnoství v RPG je totiž mnoho a každého zaujme něco jiného. Já tady vypíšu jen několik z nich. V tuto chvíli se například hráči mohou přihlásit do anket, například o "nejvtipnější postavu", "nejsympatičtější postavu mladší 18ti let" a do ještě dalších. Přijde mi to zajímavé. Dále bych pak chtěla upozornit na tzv. questy a miniquesty, které vlastně udávají nějaký širší děj. V tuto chvíli mají quest "otroci", což zřejmě podle jejich zpravodaje znamená, že se v RPG začalo obchodat s otroky, což občany zřejmě znepokojuje. o questech si můžete více přečíst v "Typy hraní", na což naleznete odkaz v menu. Dále pak v RPG můžete najít NonRPG pokec. 

Celkový dojem:

Upřímně řečeno, kdybych měla více času, přihlásila bych se. Líbí se mi téma RPG, zpracování a také nápady, které autoři mají. Jednoznačně 5 hvězdiček.

Pro autory  tohoto blogu: Pokud něco na svých stránkách upravíte, můžete zažádat o aktualizaci hodnocení přidáním komentáře k tomuto článku.

4 komentáře:

  1. Vřele děkujeme,
    Robin & Archie ^^

    OdpovědětVymazat
  2. Nemáte za co..;) Jo a teď jsem si všimla, že TMA našla jako první modré prasátko. Můžu tam dát tu reklamu, co jste tam měli minule?

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem rozradostněna, že i někdo nezaujatý vidí, jaká je TMA báječná, (jediná svého druhu.) s parádními adminy a spoluhráči. :-)

    OdpovědětVymazat