8. července 2011

Hodnocení Seckret school od Mary

Seckret school*

Autor : grevinnka (grevinna)

http://grevinnka.blog.cz/

Hodnocení od správce RPGblogy:

Design:

Design je až příliš oranžový. Chtělo by to ještě přidat nějakou jinou barvu. Nebo třeba jen jiný odstín oranžové, protože tohle je moc jednobarevné. Také záhlaví bych doporučila nápaditější. Třeba i nějakou krajinu nebo prostě něco živějšího. Pokud jde o menu, tak bych doporučila akorát zaměnit pořadí. Registrace by měla být asi nahoře a pravidla hned pod tím. Naopak reklamy bych klidně přesunula dolu. Předměty bych pak doporučila dát hned pod školní pozemky.

Jak často hráči RPG hrají:

U tohoto RPG se mi zdá, že skoro nemá žádné hráče (našla jsem jen 2 profily). Jen v jedné místnosti jsem našla jeden příspěvek. Co jsem ale zjistila při proklikávání se stránkami je to, že se člověk k tomu, co hledá prokliká hrozně složitě.Proto bych doporučila u některých věcí (třeba jako je fórum) dát do menu přímo odkaz a nedělat to přes rubriku. Na blog.cz se to dá udělat tak, že kliknete na "Nastavení" a tam na "Položky menu". Tam do levého sloupěčku přetáhnete "Volitelný box v menu" a pak se vám vlevo nahoře (pod "Položky menu") objeví "Volitelný box v menu". Na to kliknete a pak můžete s menu pracovat vlastně jako s článek. Vkládat obrázky, odkazy, text...

Aktivnost autora blogu:

Tady v tom případě bych možná řekla, že autor se snaží, ale nemá zkušenosti. Takže tady bych si dovolila spíše několik rad, než hodnotit, jak je autor aktivní. Takže jak už jsem uvedla - chtělo by to trošku pozměnit menu. Dále bych pak doporučila vložit k článkům s místnosti nějaký obrázek (ale některý, který se samozřejmě týká té místosti a možná vypadá podobně, jak v autorově představě by ta místnost vypadat měla). Pak bych u místností doporučila změnit odkaz ze slov "Návštěvní kniha" na '"Vstoupit" nebo něco podobného.

Možnosti RPG:

Vypadá to, že RPG není nijak vyloženě zaměřené a tedy budeme moct svou fantazii zapojit naplno. Akorát bych asi vytkla to, že si hráč může zvolit pouze ze tří ras - míšenec, čaroděj, vlkodlak, upír. Chtělo by to více možností nebo třeba i úplnou svobodu ve volení rasy (což by možná i některé hráče nalákalo). Jelikož je to "school", je jasné, že v RPG bude probíhat výuka. Seznam předmětů, které se zřejmě budou vyučovat, je opravdu dlouhý, ale dostatek profesorů určitě není. Pokud jde o profesory, chtěla bych doporučit, aby věk profesorů nebyl omezován (21-60 let) - zdola klidně omezit, ale max. věk 60 bych možná o něco zvýšila nebo maximální hranici úplně zrušila. Pokud jde o pravidla, doporučovala bych je kompletně přepsat, jelikož přečtení těchto pravidel spoustů hráčů může odradit (kvůli způsobu, jakým je to psané). A chybička se vloudila - "Jo používaní obrázku do profilů známejch osobností a postav my nevadí ale nesmíte prostě použít jejich jméno" - správně je mi.

Celkový dojem:

Toto RPG je teprve na začátku. Autor potřebuje získat zkušenosti s RPG a teprve potom se bude dát mluvit o nějakém vyším počtu hvězdiček. Pro tuto chvíli získává pouze jedun hvězdičku s tím, že pokud si vezme aspoň něco málo z těchto rad, při dalším hodnocení se to může vylepšit. Jde jen o to, přijít na to, jak na to.

Pro autory  tohoto blogu: Pokud něco na svých stránkách upravíte, můžete zažádat o aktualizaci hodnocení přidáním komentáře k tomuto článku.

Žádné komentáře:

Okomentovat